top of page

Magiske bøger

Læseglade Edith er tilbage med endnu en omgang af Ediths Boghjørne! Sidste gang kiggede vi på bøger, der tog inspiration i forskellige mytologier. Denne gang kigger jeg på bøger, der på forskellige måder, gemmer på ét eller flere magiske elementer, for altså.. Findes der en Harry Potter fan derude, der ikke også er fan af magi? Det tror jeg virkelig ikke!

Nattens Cirkus

Magi, mystik og romantik kulminerer i Erin Morgensterns fantastiske roman Nattens Cirkus (originalt The Night Circus), hvor det kendte cirkus Le Cirque des Rêves, pludselig dukker op fra den ene dag til anden, og kun holder åbent om natten. Et cirkus byder dog ikke kun på latter og glæde, for bag cirkussets telt opstår en konkurrence mellem de to unge magikere Celia og Marco, der begge er blevet trænet hele livet for netop dette øjeblik. Der opstår dog også andet end blot konkurrence imellem de to magikere. Hvordan får man en lykkelig slutning, når man forelsker sig i konkurrenten?

nightcircus.jpg

Nattens Cirkus er en virkelig kendt roman, og ikke nok med, at den er fyldt med mag, så foregår den også 

i 1800-tallet. Så er du fan af magi, mystik, romancer og periodiske dramaer, vil du elske Nattens Cirkus. Romanen er oversat til dansk, men en smule svær at få fa på. Ønsker du den på dansk, så spørg din lokale boghandler, om de kan bestille den hjem til dig!

c573601613790caa9a9b274526885d52(1).jpg

Once Upon a Broken Heart

Stephanie Garbers trilogi Once Upon a Broken Heart, byder på en helt masse forskellige former for magi. Det er en spin-off, hvor vi følger én af karakterne fra hendes originale trilogi Caraval.

Evangeline Fox er desperat efter at få hendes livs kærlighed til at elske hende. Så desperat, at hun er villig til at indgå en aftal med den farlige og umoralske Jacks. Han hjælper hende, men hurtigt går det op for Evangeline, at hun har sagt ja til mere end hun troede, og at hun pludselig er bundet til Jacs, der måske viser sig at være mere charmerende end farlig.

Kan man læse Broken Heart uden at læse Caraval? Ja, det kan man sagtens. Historien er ikke den samme. Det eneste er bare, at der er nogle heftige spoilere fra

Caraval, samt et par referencer, man måske ikke helt kommer til at opfange eller forstå.

Den tredje og sidste bog i serien udkommer til september!

Obs. Romanen er desværre ikke oversat til dansk, endnu, men siden Caraval er, tror jeg bestemt, at den snart bliver oversat!

Wicked Fox

I nutidens Seoul bor 18-årige Gu Miyuong. Som en gumiho, en ræv med ni haler, bliver hun nødt til at fortære energien af mænd for at kunne overleve. Meget få tror på de gamle myter og historier om de nihalede ræve, og derfor er Seoul det perfekte gemmested for hende... Indtil hun redder en dreng fra livsfare. Selvom 'reglerne' siger, at hun skal tage hans energi, og han skal frygte hende, går det ikke sådan til. De to danner et tæt bånd til hinanden, men venskabet og den spirrende romance bliver truet af gamle myter og gammel magi.

Obs. Romanen er ikke særlig kendt, og derfor desværre ikke oversat til dansk endnu.

wickedfox.jpg

Det var de romaner jeg havde med for denne gang.  Jeg har mange flere på lager, og jeg glæder mig allerede til næste udgave af Ediths Boghjørne!

Har du nogle magiske fantasybøger, du vil anbefale? Så smid da lige i kommentarfeltet!

Edith Kerrigan

Ediths Boghjørne

bottom of page